Bent u op zoek naar oude kaarten van Nederland?

Bij ons bent u dan aan het juiste adres. Map My Wall produceert replica’s van oude kaarten naar de oorspronkelijke tekeningen van Gerardus Mercator. 5 maart 2012 is het precies 500 jaar geleden dat deze cartograaf ter wereld kwam en nog steeds spreken zijn prachtige weergaves van gebieden van over de hele wereld tot de verbeelding. Zo ook zijn oude kaarten van Nederland. Deze kaarten, en vele andere, werden door Jodocus Hondius in 1607 gebundeld en vormden zo de eerste Atlas. Deze allereerste Atlas is nog steeds te bezichtigen, en wel in het mooie Sint-Niklaas vlak bij Antwerpen.

Ontwikkeling van ons land

Historische kaarten van Nederland zijn onmisbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van ons land. Een oude landkaart van Nederland is onder andere in universiteitsbibliotheken, zoals die van Amsterdam en Utrecht, en in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag te bezichtigen.

Om te ervaren hoe Nederland er destijds uitgezien moet hebben, is een mooie oude kaart van Nederland aan de muur echt een must. Naast dat het allure en stijl aanbrengt in een ruimte, trekt het de aandacht van velen en is het alleen of met vrienden steeds weer een uitdaging om overeenkomsten en verschillen te vinden in vergelijking tot de geografische situatie van de dag van vandaag. Gun uzelf deze tijdreis en bestel bij ons zo’n prachtige kaart van ongekend hoge kwaliteit.

Vier gebieden

Map My Wall biedt momenteel oude kaarten van Nederland aan van vier gebieden. Bekijk het oude Holland en Utrecht vanuit een geheel ander perspectief, ervaar de vorm van Zeeland zonder de Deltawerken, tuur urenlang naar de ingewikkelde gebiedsindeling van Gelderland en Overijssel en vind alle elf steden in de gedetailleerde oude kaart van Friesland, Groningen en Drenthe.

Oude kaarten Nederland zijn zeer gedetailleerde weergaven, waarin nog sprake is van departementen en kwartieren. Een departement is een afdeling en wordt op een landkaart gehanteerd om een bepaald gebiedsdeel aan te geven. In de Franse tijd was Nederland in departementen verdeeld; de Franse overheerser wilde hiermee elke verwijzing naar de vroegere zelfstandige zeventien provinciën uitwissen. Een kwartier wordt op een landkaart gebruikt om een bestuurlijke gebiedseenheid weer te geven. Een herinnering hieraan is het buurtschap Kwartier, in de gemeente Moerdijk, tussen Heijningen en Stampersgat.

Over de grens

Woont u zelf in het buitenland, heeft u vrienden in het buitenland, of bent u elke zomer weer in uw favoriete vakantieland te vinden? Wat houdt u dan tegen om naast de prachtige historische kaarten van Nederland uzelf het plezier en genoegen te gunnen van een prachtige kaart van gebieden over de grens? Map My Wall biedt u bijvoorbeeld replica’s van landkaarten van het uitgestrekte Scandinavië, het bergachtige Zwitserland en zelfs het oude Palestina. Ook als u meer geïnteresseerd bent in gebieden buiten Europa kunt u met oude kaarten van Amerika, Afrika en Azië uw hart ophalen.

Een kaart van Map My Wall is een prachtig bezit en een compliment voor uw woonruimte. Nog op zoek naar een cadeau voor een speciaal iemand? Dan is zo’n prachtige oude kaart toch het perfecte cadeau?

Kijk gerust eens rond in het aanbod op onze website en verlies uzelf in het verleden.

Biggest collection of historical maps

Biggest collection of historical maps

Fast delivery

Fast delivery

Customizable

Customizable

Personal contact

Personal contact