Historische Kaarten van Europa

Gerard Mercator is de grondlegger van de huidige cartografie. Hij leefde van 1512 tot 1594 en woonde en werkte in Vlaanderen en Duitsland. De originele Atlas, die later naar voorbeeld van zijn gedetailleerde kaarten werd gemaakt, is te bezichtigen in het Mercatormuseum in het Belgische Sint-Niklaas.

Kaart van Europa
Meer dan tien jaar lang werkte hij aan de kaart van Europa. Eind jaren 30 van de 16e eeuw tekende hij achter elkaar vele landkaarten van onder andere Palestina en Vlaanderen en maakte hij de eerste wereldglobe. De landkaart van Europa kwam hierdoor in de wacht te staan.

Begin jaren 40 werd hij bovendien gearresteerd voor verdenking van vergaande betrekkingen met de protestanten. Deze verdenking was vooral gebaseerd op zijn regelmatige onderzoeksreizen ten behoeve van de cartografie. De autoriteiten waren echter op Mercator zijn hand en zijn gevangenschap duurde slechts zeven maanden. De landkaart van Europa kwam door deze onderbrekingen pas gereed in 1554.

De Atlas
In 1607 begon een van de leerlingen van Mercator, Judocus Hondius, met het vervaardigen van kopergravures om afdrukken te maken van de historische landkaarten. Ze werden vervolgens zorgvuldig ingekleurd en gebundeld in een boek. Judocus Hondius gaf het boek de naam Atlas. Anno 2013 laat reproductie- en kunstfotograaf Johan Geleyns de 17e eeuw herleven door exacte duurzame reproducties van Hondius kaarten te maken. Speciaal voor die ene mooie plek bij u aan de muur.
 
Historische kaarten Europa
Europa is het kleinste van alle continenten, maar door zijn vele koninkrijken, graafschappen en heerlijkheden is het misschien wel het interessantste werelddeel. Map My Wall biedt u voor een gunstige prijs kwalitatief zeer hoogwaardige reproducties aan van deze 16e en 17e-eeuwse landkaarten. Bij de kaart van Europa heeft u keuze uit twee verschillende uitvoeringen, die overigens dezelfde prijs hebben.

Map My Wall drukt de kaarten op een papiersoort die het originele papier zeer dicht benadert en gebruikt een druktechniek die verkleuring van het materiaal en de afbeelding de eerste honderd jaar uitsluit. Net zoals wij vandaag de dag blij zijn met de Atlas van Judocus Hondius, zal ook uw nageslacht blij zijn met een mooie collectie reproductielandkaarten.
 
De decoratieve functie van de landkaarten
Het is niet alleen interessant om op de historische landkaarten te bekijken hoe het Europa er 500 jaar geleden uitzag, ze geven ook een stukje klasse aan uw interieur. U hebt met de aankoop van een historische landkaart een verzamelobject dat niet veel mensen in bezit hebben. Stelt u zich eens voor hoe chic de kaart tussen uw boekenkasten in de studeerkamer of in uw kantoor zal staan.

De historische kaarten Europa zijn er in drie verschillende formaten te bestellen, zodat u uw aankoop kunt afstemmen op de ruimte die u heeft. Formaat small doet het mooi aan een schoorsteenmantel boven de open haard. Large misstaat zelfs niet in een entree of wachtruimte van een overheidsgebouw. Voor speciale reproductiewensen of anderszins afwijkende bestellingen van de landkaarten van Europa kunt u het best direct contact opnemen met Map My Wall.

Biggest collection of historical maps

Biggest collection of historical maps

Fast delivery

Fast delivery

Customizable

Customizable

Personal contact

Personal contact