Historische kaarten Belgie

Jacques Brel bezong zijn land in een prachtig lied: Waar natte westenwinden gieren van venijn, dan vecht mijn land mijn vlakke land. Vlaanderen: voorheen belangrijk buffergebied tussen de Noord- en Zuid-Europese staten en Groot Brittannië, tevens een belangrijk strategisch punt met zijn veilig landinwaarts aan De Scheldemonding gelegen zeehaven en sterke vestingsteden en forten. Altijd werd er gevochten tot op den duur Vlaanderen samen met Wallonie het onafhankelijke koninkrijk Belgie werd wat het nu nog is.

Regelmatig werden de landsgrenzen verlegd, was het niet door de Hollanders dan wel door de Fransen. België bleef immer fier overeind en ondanks vele oorlogen en binnenlandse schermutselingen is het nu als één land prominent op de Europese landkaart aanwezig. Hoe zag het België er in de 16e eeuw uit toen Vlaanderen, Brabant en Limburg met de Nederlanden gedeeld worden? Gerardus Mercator maakte in 1540 zijn eerste gravure voor een landkaart van Vlaanderen, de Exactissima Flandriae Descriptio. Er zouden er nog veel volgen. De landkaarten van Mercator, waaronder ook enkele kaarten van België, werden in 1607 door Judocus Hondius gebundeld in een boek wat hij Atlas noemde.
 
Ruime keuze in historische kaarten van België
Zoals gezegd; het bleef niet bij die ene kaart van België uit 1540. Gerard Mercator bracht de afzonderlijke gebieden uitgebreid in beeld. Bij Map My Wall kunt u kiezen uit onder andere de volgende historische Belgische landkaarten: de Acht Provinciën, Het Bisdom Luik, Henegouwen en Namen, Het Hertogdom Gullik en Kleef, Vlaanderen en detailkaarten van laatstgenoemd gebied.
 
Alle door Map My Wall aangeboden reproducties van historische landkaarten zijn gedrukt op een fluweelzachte papiersoort die het originele perkament zo goed als volledig benaderd. Bij de druk zijn zelfs de vergeling van de tand des tijds en vouwafdrukken niet vergeten. Deze kleine details maken de reproductie zo waarheidsgetrouw dat ze vrijwel niet van echte historische kaarten van Belgie te onderscheiden zijn. Voor het printen van de afbeelding wordt de zogenaamde digitale Glicee techniek toegepast. Deze techniek zorgt ervoor dat er door tijds- en lichtinvloeden geen verkleuring op zal treden. De kleuren van de reproductie blijven voor tientallen jaren net zo helder en mooi als op de dag van aankoop.
 
Aanwinst voor elk interieur
Door de klassieke schoonheid en allure die historische landkaarten uitstralen zijn ze een verrijking voor elk interieur. Boven de haard in de woonkamer, tussen de boekenschappen in uw studeerkamer of in de hal of uw kantoor; op elke locatie is een oude landkaart een blikvanger en zal elke bezoeker naar zich toetrekken.

Bij Map My Wall kunt u tegen dezelfde gunstige prijzen alle historische landkaarten in de maten klein, middel of groot bestellen. U zult zich echter kunnen voorstellen dat in de wachtruimte van uw firma het grootste formaat een stuk representatiever staat als een kleine versie. Bekijk de kaarten voordat u bestelt op uw gemak. Heeft u vragen over speciale edities, collectors items of grotere opdrachten voor bijvoorbeeld hotel of motelkamers? Neemt u dan contact op met een van de e-mailadressen of telefoonnummers op de homepagina van Map My Wall.

Biggest collection of historical maps

Biggest collection of historical maps

Fast delivery

Fast delivery

Customizable

Customizable

Personal contact

Personal contact